Spiegels

Spiegels worden gefabriceerd van floatglas of gehard glas, wat aan de achterzijde wordt voorzien van een zilver- en een laklaag. Het zilver wordt aangebracht door het procedé dampen. De laklaag wordt tenslotte aangebracht om de zilver laag te beschermen tegen verweren en krassen.

Spiegelglas is in meerdere kleuren verkrijgbaar. De kleur van het glas in combinatie met de zilver laag bepaalt de uiteindelijke kleur. Bij een antieke spiegel wordt de zilver laag bewust aangetast m.b.v. een zuur waardoor het vlekkenpatroon een antiek uiterlijk geeft.
Zo kunt u met de kleur van de spiegel bepalen welke het best past in de sfeer van uw woning of ruimte.

Voor een perfecte afwerking van de randen is het noodzakelijk dat deze worden geslepen. Hiervoor bestaan verschillende slijpmotieven zoals pp slijpen en facet slijpen. Deze staan omschreven in het hoofdstuk randafwerkingen.

Spiegels zijn in de volgende kleuren en dikte verkrijgbaar:

Verzilverd blank 4,5,6 en 8 mm
Verzilverd brons 4,5 en 6 mm
Verzilverd grijs 4 en 6 mm
Verzilverd groen 6 mm
Verzilverd blauw 6 mm
Antiekspiegel Mirnod Morena 4 en 6 mm

 

Montage spiegels

Spiegels zijn op diverse manieren te bevestigen op de wand.

Spiegelklemmen
Voor een zichtbare ophanging kunt u gebruik maken van spiegelklemmen aan de onder en bovenzijde van de spiegel. De klemmen worden met plug en schroef bevestigd in de wand.

Spiegelophanging
Een onzichtbaar ophangsysteem aan de achterzijde van de spiegel. Het ophangsysteem kan bevestigd worden met dubbelzijdig tape aan de wand. Een veilig en variabel systeem.

Spiegelprofielen
Een eenvoudig zichtbaar ophangsysteem d.m.v. een aluminium profiel aan de onder- en bovenzijde van de spiegel. Het profiel wordt aan de wand bevestigd m.b.v. plug en schroef.

Spiegelkit
Spiegels kunnen aan de wand worden bevestigd met een spiegelkit welke een verlijmende werking heeft. Deze speciale kit bevat geen zure bestanddelen, hierdoor wordt de achterzijde van de spiegel niet aangetast.

Dubbelzijdig tape
Bevestiging met dubbelzijdig tape is de eenvoudigste oplossing voor de bevestiging van een spiegel. Wij adviseren deze oplossing alleen toe te passen op een stabiele ondergrond en i.c.m. een spiegelkit.