Onze producten

WalGlas is gespecialiseerd in het repareren van houtrot in kozijnen. We werken volgens het motto 'geen nieuwe ramen monteren in verrotte kozijnen'. Dus als wij bij een klant houtrot constateren, zullen we altijd adviseren om het kozijn te repareren.

Tijdens het “floating” procedé wordt er een staaldraad met een diameter van 0,5 mm van ijzer en nikkel in het glas gedrukt.

Blank enkel glas is het product zoals dit is gefabriceerd volgens het zgn. floatprocedé en bezit hierdoor zijn unieke eigenschappen.

Hieronder vindt u onze hedendaagse voorraad figuurglas. Incourante soorten zijn eventueel ook (beperkt) verkrijgbaar.

Om hardglas te fabriceren wordt glas aan een thermische behandeling blootgesteld, wat inhoudt dat het geheel wordt verwarmd in een speciale oven.

Met een matte folie  ertussen

Stelt u zich eens voor, uw kind fietst vrolijk buiten, plotseling raakt het uit evenwicht en valt tegen de ruit in de schuifpui.

Met standaard isolatieglas realiseert u al een aanzienlijke besparing met betrekking tot uw stookkosten ten opzichte van enkel glas: tot wel 40% à 50%.

Spiegels worden gefabriceerd van floatglas of gehard glas, wat aan de achterzijde wordt voorzien van een zilver- en een laklaag. Het zilver wordt aangebracht door het procedé dampen.

Bij renovaties van monumentale panden wordt steeds vaker gekozen voor isolatieglas.

In veiligheidsglas onderscheiden we een viertal soorten

Glas dat veelal bij interieurtoepassingen wordt gebruikt mag niet meer scherp zijn en de randen moeten mooi afgewerkt zijn.

Polycarbonaat wordt ook toegepast als veiligheidsglas. Denkt u bijv. aan ramen voor vaartuigen of voor sectionaaldeuren.

We hebben al weer enige jaren ervaring met het plaatsen van kunststof kozijnen. Het is een investering, maar één die het verdiend.

Uitvalschermen zijn bijzonder geschikt voor toepassingen waar geen vrije doorloop noodzakelijk is. Het zijn relatief eenvoudige, maar zeer effectieve schermen.

In overkappingen met glas wordt altijd veiligheidsglas verwerkt. En zo u wilt ook zonwerend glas. Daarnaast leveren en plaatsen we ook overkappingen met polycarbonaat.

Klepramen zijn ramen welke aan de bovenzijde zijn voorzien van 2 of meerdere RVS scharnieren en waarvan de onderzijde naar buiten kan worden uitgezet m.b.v. een raamuitzetter.

In uw huis zijn er een aantal ruimtes waarin doorgaans veel vocht wordt opgeslagen tijdens normaal huishoudelijk gebruik.