Isolatieglas

Isolatieglas Standaard
Met standaard isolatieglas realiseert u al een aanzienlijke besparing met betrekking tot uw stookkosten ten opzichte van enkel glas: tot wel 40% à 50%.

Standaard isolatieglas bestaat uit twee bladen enkel glas met een spouw gevuld met droge lucht. De u-waarde van standaard isolatieglas is 3,0 W/m2.K bij een spouw van 15 mm.

Isolatieglas HR++
Isolatieglas HR++ bestaat uit twee bladen enkel glas met een gasgevulde spouw.
Afhankelijk van de samenstelling isoleert isolatieglas HR++ 3 maal beter als standaard isolatieglas. De u-waarde van isolatieglas HR++ bedraagt 1,1 W/m2.K bij een spouwbreedte van 15 mm. Bij een smallere spouw spreken we officieel over HR+-glas, maar in de praktijk zal dit als HR++ worden aangeboden, omdat een bredere spouw van 15 niet altijd mogelijk is. Er zijn een aantal dingen die u moet weten als er Isolatieglas HR++ bij u wordt geplaatst. Dat vind u in deze folder :

Geluidsisolatie
Isolerende beglazing is ook heel goed als geluidsisolatie te gebruiken. U kunt aangeven welk soort geluid u wenst te isoleren, wij passen onze offerte daarop voor u aan. In combinatie met een rooster geldt hierbij wel de zwakste schakel.

Zonwering
Zonwerende beglazing heeft als eigenschappen verstrekte warmte-isolatie en zonregulering. Daarin zijn talloze mogelijkheden. Ze zijn geschikt voor beglazing op het zuiden, maar ook voor uw serredak bijvoorbeeld.

Kruisroeden 
De mogelijkheid bestaat tussen de glasbladen geïntegreerde kruisroeden van gemoffeld aluminium in diverse Ralkleuren aan te brengen. Deze roeden geven een authentiek uiterlijk aan de gevel. De roeden zijn in verschillende breedtes te verkrijgen nl. 18, 26, 35 en 45 mm.

Wienersprossen
Daarnaast is de uitvoering Wienersprossen (zie foto) leverbaar. Wienersprossen zijn een aluminium gekleurde vakverdeling tussen de glasbladen, waarbij na plaatsing van de beglazing aan de buiten- en binnenzijde een houten of kunststof roede aangebracht dient te worden. Wienersprossen zijn leverbaar in een breedte van 20, 24 en 30 mm. De minimale spouwbreedte van de isolerende beglazing dient 12 mm te zijn.

Isolatieglas zelfreinigend
Op plaatsen waar beglazing moeilijk bereikbaar is biedt “zelfreinigende” beglazing de oplossing. Een speciaal aangebrachte coating op het glas reageert op de ultraviolette straling in het daglicht en breekt het organisch vuil af. Vervolgens zorgt de eerstvolgende regenbui voor een schoon resultaat. De voordelen van zelfreinigend glas zijn o.a.:

  • Minder onderhoud.
  • Minder schoonmaakkosten.

U kunt uw wensen aan ons kenbaar maken via het offerteformulier.