Glasbewerkingen

Plat Poly Slijpen 
Glas dat veelal bij interieurtoepassingen wordt gebruikt mag niet meer scherp zijn en de randen moeten mooi afgewerkt zijn. Daarom wordt het glas rondom Plat Poly geslepen (afgekort PP geslepen) Na deze bewerking is het glas niet meer scherp en zijn de randen mooi strak en blinkend.

Arret Slijpen 
Glas wat geen mooie uitstraling hoeft te hebben, kan ook arret worden geslepen. Hiermee worden de scherpe kantjes eraf gehaald. 

Facet Slijpen 
De zijkanten van glas kunnen voorzien worden van brede geslepen randen. Dit noemen we facetranden. Dit geeft het glas een sierlijke look. Deze facetrand kan worden toegepast op zowel spiegels als gewoon helder glas. Afhankelijk van de glasdikte kan deze rand kan variëren van 10 tot 50 mm.

Zandstralen 
Zandstralen is een techniek waarbij het glas bespoten wordt met aluminiumoxide. Hierdoor wordt het bekende matte glas verkregen. Na het zandstralen kan het glas worden voorzien van een coating, zodat de vette vingers makkelijk van het glas te verwijderen zijn. Het is mogelijk om het glas volledig te matteren of te voorzien van lijnen/blokken, tekeningen en zelfs bedrijfslogo’s.

Boren 
Glas kan ook voorzien worden van boorgaten. De diameter van de gaten kan variëren van 4 tot 70mm. Grotere diameters zijn ook mogelijk, maar dan worden deze op de gewenste diameter gefreesd. De gaten kunnen tevens boven en onder voorzien worden van een chanfreinkantje of eventueel worden verzonken