Gehard glas

Om hardglas te fabriceren wordt glas aan een thermische behandeling blootgesteld, wat inhoudt dat het geheel wordt verwarmd in een speciale oven tot een temperatuur tot boven de 600 graden Celsius en vervolgens weer snel wordt afgekoeld. Hierdoor wordt gehard veiligheidsglas verkregen met een grote weerstand tegen mechanische en thermische schokken.

In geval van breuk valt het glasblad in duizenden stukjes uiteen zonder scherpe randen.

Gehard glas behoudt de licht- en energiekenmerken van het basisproduct. Eenmaal gehard kan het niet meer gesneden of bewerkt worden. Alle bewerkingen dienen dus plaats te vinden voordat het product wordt verwarmd in de oven. Houdt u bij uw bestelling rekening met een aantal weken levertijd.

emailliet gehard glas walglas

Toepassingen

Gehard glas is uitermate geschikt voor toepassing als veiligheidsglas in kozijnen, ramen en deuren, maar tevens als toepassing binnen het interieur, zoals:

  • Deuren voor binnen, maar ook bijv. voor de douche. Dit wordt van minimaal 8 mm gehard installatieglas gemaakt. Vraag ons naar de mogelijkheden.
  • Kastdeurtjes
  • Tafelbladen, geslepen en zo u wilt met ronde hoeken.
  • Hardglazen achterwand voor in bijv. uw keuken, toilet of badkamer.
    In plaats van het traditionele tegelwerk biedt ook glas heel fraaie oplossingen voor de wanden in het interieur, zoals de keuken, het toilet of de badkamer. De voegen in tegelwerk zijn vaak vochtgevoelig en worden op den duur vies. Glas daarentegen kan goed worden gereinigd, veelal in één stuk worden gemonteerd en geeft een bijzondere chique uitstraling. Indien er uitsparingen aangebracht dienen te worden b.v. voor stopcontacten is het verstandig voor bestelling een stevige mal te maken van het oppervlak. Het voordeel hiervan is dat u zeker weet dat het geheel past. Afhankelijk van de positie van het gasstel en de mogelijkheden van plaatselijke verhitting zal bepaald moeten worden of de beglazing gehard uitgevoerd dient te worden. Matelac, Lacobel, spiegelglas, draadglas of blank glas zijn enkele uitvoeringen die veel worden toegepast in het moderne interieur.
  • Gehard glas is verkrijgbaar in de diktes 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15 en 19 mm. Tevens is het toepasbaar i.c.m. met 1 of meerdere pvb folies of in gekleurde uitvoering, te weten brons, groen, grijs, blauw en optiwhite.
Aero Delta 4 mm Farao brons 4 mm Mastercarre 8 mm Satinbel 4 mm
Cathedraal Delta brons 4 mm Flutes Matelux Soprano 4 mm
Chinchilla blank Delta mat Flutesmat Nylon 4 mm Soprano brons 4 mm
Chinchilla brons Farao blank 4 mm Gothic Screen 8 mm Twist
Crepi 4, 6, en 8 mm Farao mat 4 mm Marine (fijn brocaat) Satijn, 4, 6, 8 en 10 mm Quatrix blank 4 mm

 

Figuurglas

Gehard glas is eveneens in een aantal figuursoorten verkrijgbaar. We kunnen u diverse kleuren laten zien. Belt u gerust voor een afspraak, dan komen we vrijblijvend met de voorbeelden bij u langs.